5 маринадів для запікання свинини з METRO

Зміст

Напевно, кожен погодиться, що ідеальна страва зі свинини — це насамперед правильно промариноване м’ясо. Саме маринад робить зі звичайного шматка справжню смакоту, надаючи аромату й підкреслюючи смак. Тож для тих, хто в пошуках ідей, METRO стане справжньою знахідкою — тут є все для створення кулінарного шедевра.

До речі, в ТЦ можна знайти не тільки відбірне свіже мʼясо, але й безліч спецій, соусів та олій найвищої якості. Зазирніть  на сторінку https://www.metro.ua/chomu-metro/products/myaso-i-ptitsa/svinina, і ви знайдете такий вибір, що і для домашнього столу, і для професійної кухні буде з чого вибрати.

Чому маринад важливий для приготування свинини

Багато хто недооцінює його роль, під час підготовки свинини для запікання. А даремно! Він не просто додає смаку, а й зберігає соковитість, запобігаючи пересушуванню під час запікання. А пом’якшує м’ясні волокна, завдяки чому страва виходить ніжною, а ще створює апетитну скоринку.

Якщо розібратися, будь-який хороший маринад складається з трьох компонентів: кислота (лимонний сік, вино чи оцет), олія та спеції. Кислота працює над розм’якшенням, олія не дає йому пересохнути, а спеції дарують неповторний смак.

5 рецептів маринадів для свинини

Класичний часниково-гірчичний маринад

Ця класика особливо гарно розкриває смак свинного ошийка — мабуть, найсоковитішої частини туші, яку так люблять справжні гурмани. Зробити його простіше простого: змішайте 3 ложки олії, розчавіть 4-5 зубчиків часнику, додайте 2 ложки діжонської гірчиці та ложку меду, посоліть і поперчіть. Натріть м’ясо цією сумішшю і залиште в холодильнику годин на 4, а краще — на ніч. І, повірте, ваші гості будуть у захваті!

Азійський маринад з соєвим соусом та імбиром

Якщо хочеться чогось незвичного, цей маринад змусить свинину заграти новими, східними нотками.

Тут рецепт теж нескладний: 4 ложки соєвого соусу (краще брати не дуже солоний), 2 ложки рисового оцту, натертий корінь імбиру (приблизно з палець завдовжки), пара зубчиків часнику, трохи кунжутної олії та ложка коричневого цукру. Така суміш подарує м’ясу глянцеву карамелізовану скоринку. Маринувати бажано не менше 4 годин.

Медово-гірчичний маринад для карамельної скоринки

Цей варіант — просто знахідка для святкового столу. Свинина в ньому набуває солодкуватого присмаку з легкою гострою ноткою.

Змішайте 3 ложки рідкого меду (якщо засахарився — просто розтопіть), 2 ложки зернистої гірчиці (французька або німецька найкраще підходять), додайте пару ложок оливкової олії, сік половини лимона та пару гілочок розмарину. Трохи солі й перцю — і маринад готовий. Секрет тут у пропорціях: меду має бути трохи більше, ніж гірчиці, тоді скоринка вийде ідеальною.

Трав’яний маринад з розмарином та чебрецем

Коли хочеться чогось витонченого, він перетворить будь-яку страву на ресторанну.

Візьміть щедру жменю свіжих трав — розмарин, чебрець, можна додати трохи базиліку, — дрібно поріжте і змішайте з оливковою олією. Додайте цедру й сік одного лимона, розчавлений часник, морську сіль і свіжозмелений перець. Достатньо 2-3 годин, щоб аромати трав проникли в м’ясо.

Пікантний маринад з паприкою та чилі

Любителям гострого точно сподобається цей варіант з яскравим характером.

Змішайте 3 ложки олії, додайте копчену паприку (не шкодуйте, десь 2 чайні ложки), подрібнений свіжий чилі або чилі-флейкс, пару зубчиків часнику, ложку томатної пасти та трохи бальзамічного оцту для кислинки. Посоліть на смак, але не переборщіть — паприка й так досить насичена.

Поради щодо маринування свинини

Багато хто питає, як замаринувати мʼясо для запікання так, щоб воно вийшло ідеальним. Насправді, є кілька секретів. По-перше, час: ошийок і лопатка люблять довше маринування — від 4 до 8 годин, ніжна вирізка потребує лише 2-4 години, а от ребрам потрібно більше часу — від 6 до 12 годин.

І другий важливий момент — температура. Ніколи не маринуйте м’ясо при кімнатній температурі! Тільки в холодильнику при 2-4°C. Залишити можна максимум на півгодини перед приготуванням, щоб воно трохи “прогрілося”.

Що стосується посуду, то найкраще використовувати скло або кераміку. В алюмінієвому посуді кислоти з маринаду можуть вступити в реакцію з металом, і страва набуде неприємного присмаку. І не забувайте час від часу перевертати шматки, щоб вони гарно просоталися.

Інгредієнти у ТЦ

Ви можете купити свинину в METRO, а також взяти все для маринаду. Не треба бігати по різних магазинах. Вибір тут дійсно вражає — від стейків до ребер, від вирізки до ошийка. А ще величезний асортимент спецій.

Крім того, в мережі магазинів можна підібрати якісні олії, спеціальні соуси та маринади з різних куточків світу. Хочете приготувати щось за азійським рецептом? Без проблем! Середземноморська кухня? І для неї знайдуться всі інгредієнти.

METRO — це місце, де можна знайти все для створення ідеальної м’ясної страви. Тож завітайте та експериментуйте зі смаками — для домашнього обіду чи для ресторанного меню в закладах HORECA. Тут є все, щоб ваші кулінарні ідеї стали реальністю!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *