Переваги сублімованого м’яса для туристів та мандрівників

Зміст

Страви, у складі яких присутнє сублімоване м´ясо — ідеальний варіант для повноцінного харчування туристів, спортсменів та прихильників активного образу життя. Адже м’ясо є джерелом тваринного білка — незамінного будівельного матеріалу мʼязової та хрящової тканини та здорової шкіри. 

Роль мʼяса в організмі людини

Білок, який постачають в організм страви з сублімованим мʼясом є надважливим макронутрієнтом, що відповідає за зростання мʼязів, регенерації тканин, вироблення енергії та загального самопочуття. Під час активних фізичних навантажень організм потребує підвищення надходження білків, для чого ідеально підходять страви з сублімованим мʼясом від сучасного українського бренду ЇDLO.

 Чому білок настільки важливий:

  • Фізичні навантаження під час тренувань або довгих піших переходів часто призводять до мікротравм мʼязів. Вживання сублімованого мʼяса допомагає швидко відновити та зміцнити тканини. 
  • Зростання мʼязової маси. Білок, що міститься у мʼясі, стимулює синтез власних білкових з’єднань, завдяки чому мʼязи швидко набирають обсягу, 
  • Забезпечення енергії. Під час інтенсивних навантажень організм використовує білки, як джерело сил, особливо якщо запаси вуглеводів вичерпані. Це надважливо для туристів, які долають багато кілометрів пішки.
  • Підтримка імунітету. Білки беруть участь у створенні антитіл та інших компонентів імунної системи, завдяки чому організм легко долає інфекції та стрес, що є частим супутником довготривалих переходів та інтенсивних тренувань.

Особливості харчування у похідних умовах

Страви з сублімованим мʼясом найбільш актуальні для людей, що люблять довгі подорожі. Щоб забезпечити гарне самопочуття та енергійність, обираючи продукти варто зважати на наступні критерії:

  • Компактність та зручність пакування, адже пакет з сублімованою стравою водночас виконує роль посуду.
  • Довгий термін зберігання. Туристи часто купують харчування великими партіями, які залишаються до наступного сезону.
  • Склад. Важливо, щоб у стравах був дотриманий баланс білків, вуглеводів та жирів.

Важливо! При вживанні білків необхідно дотримуватися питного режиму, щоб забезпечити повноцінне засвоєння корисних речовин.  

Різновиди сублімованого мʼяса

У стравах, що виробляються сучасними брендами та містять сублімовані продукти, частіше за все використовуються наступні види мʼяса. 

Курка

Переваги курятини:

  • Низька калорійність.
  • Легкість.
  • Високий склад білка (20-23 грам на 10 грамів продукту).
  • Легке засвоювання.
  • Чудовий смак.

Ідеальний вибір для користувачів, що слідкують за вагою, спортсменів, мандрівників, підлітків та малечі. 

Яловичина

Переваги мʼяса:

  • Велика кількість заліза та цинку. Продукт рекомендується до вживання людям зі зниженим гемоглобіном.
  • Висока споживча цінність (25-27 грамів білка на 100 грамів яловичини).
  • Повільне визволення білків, що забезпечує ситість на протязі довгого часу. 
  • Глибокий характерний смак.

Свинина

Особливості продукту:

  • Великий вміст вітамінів B1, B3 и B6, які дозволяють підтримувати нормальне функціонування нервової системи та якісний енергообмін.
  • Мʼякість текстури навіть після сублімації.  
  • Довге відчуття ситості завдяки калорійності та вмісту жирів.

Страви зі сублімованою свининою — це відмінний варіант для мандрівників в різних умовах, а також при енерговитратних переходах.

Індичка

Переваги мʼяса:

  • Низький вміст жирів, що має значення для людей, що слідкують за фігурою й рівнем холестерину, а також осіб, що дотримуються принципів правильного харчування 
  • Наявність триптофану — амінокислоти, що покращує настрій та якість сну.
  • Делікатність — індичка добре засвоюються навіть чутливою системою травлення.

Загальні особливості сублімованого мʼяса:

  • Довгий термін зберігання без втрати смаку, поживних якостей та зовнішнього виду.
  • Невеликий обʼєм та вага пакунків.
  • Швидкість приготування: при додаванні окропу продукт збільшується до нормальних розмірів за лічені хвилини.
  • Повноцінний смак та аромат.

Страви з сублімованим мʼясом — це зручно, смачно і сучасно, адже продукти можна вживати у будь-яких умовах. Виробники натуральної їжі швидкого приготування пропонують безліч варіантів, від класики до фʼюжн та екзотичних поєднань. Кожний різновид мʼяса, що використовується у складі страв, має власні переваги та особливості, а різноманіття асортименту дозволяє обрати меню, що до вподоби саме вам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *