Гаряче ароматне вино з прянощами — один з найбажаніших напоїв восени та взимку. Безалкогольний глінтвейн також роблять з яблучного, виноградного або вишневого соку. За смаком додають мед або цукор. В інтернет-магазині https://lubystok.shop/category/dlia-hlyntveina можна купити прянощі для глінтвейну окремо або в наборі. Вони підібрані не випадково. Кожна має корисні властивості, а разом вони створюють той самий смак та аромат, за який люблять зігріваючий напій.
Пряна кориця
Цей солодкуватий інтенсивний аромат асоціюється з зимовими святами, теплом та затишком. Корицю додають у глінтвейн для підсилення зігріваючих властивостей. До того ж вона є природним антиоксидантом та антисептиком, тому підтримує імунну систему та допомагає впоратися з простудою, болем у горлі.
Для приготування напою варто використовувати цілу корицю, тому що мелена має більшу терпкість та гіркуватість, а також дає осад. На порцію 200–300 грамів достатньо однієї невеликої палички.
Запашна гвоздика
Ця пряність з характерним насиченим ароматом підкреслює та повністю розкриває букет підігрітого вина. Гвоздику використовують також цілими бутонами, не подрібнюючи. Для ароматизації напою достатньо 1–3 штук. Але під час нагрівання аромат слабшає, тому пряність додають вже в готовий напій.
Гвоздика також робить свій внесок у лікувальну дію глінтвейну. Вона має антибактеріальні, протизапальні та знеболювальні властивості, тому особливо корисна в разі ангіни.
Освіжаючий кардамон
Сама коробочка пахне слабо, але якщо розкрити її та дістати насіння, то можна відчути інтенсивний приємний аромат, що трохи нагадує камфору. Смак кардамону додає глінтвейну свіжості, трохи схожої з ментоловою, але більш витонченої. В поєднанні з іншими прянощами кардамон не домінує, а ніби вплітає тонкі нитки смаку та аромату в напій.

До того ж ця рослина покращує перетравлення їжі, виводить токсини, заспокоює нервову систему, допомагає позбутися кашлю. Кардамон має спазмолітичні та протизапальні властивості.
Терпкий мускатний горіх
Ефірні олії з цієї прянощі насичують глінтвейн горіховим ароматом, підкреслюють таніни в червоному вині. Мускатний горіх теж дає відчуття свіжості смаку напою, але більш різкої та насиченої, ніж кардамон. Його треба додавати зовсім трошки, бо за надмірної кількості глінтвейн стане дуже гірким та терпким.
Корисні властивості мускатного горіха полягають в ефективній протидії бактеріям та запаленням, а також покращенні уваги та пам’яті. Також він допомагає посилити імунітет, усунути стрес та позбутися безсоння. Але у великих дозах ця пряність є токсичною, тому використовувати її слід обережно.
Солодкий бадьян
Аромат зірочки бадьяну не сплутаєш ні з чим. В ньому поєднує=ються солодкість та пряність. Такий самий він і на смак, але з гіркуватим присмаком. Додають пряність у глінтвейн цілою. В теплій рідині бадьян розкриває всі відтінки смаку та аромату. Він полегшує кашель та спазми, має сечогінну дію. Але бадьян є також алергеном, тому потрібно застосовувати його обережно.