Страви, у складі яких присутнє сублімоване м´ясо — ідеальний варіант для повноцінного харчування туристів, спортсменів та прихильників активного образу життя. Адже м’ясо є джерелом тваринного білка — незамінного будівельного матеріалу мʼязової та хрящової тканини та здорової шкіри.
Роль мʼяса в організмі людини
Білок, який постачають в організм страви з сублімованим мʼясом є надважливим макронутрієнтом, що відповідає за зростання мʼязів, регенерації тканин, вироблення енергії та загального самопочуття. Під час активних фізичних навантажень організм потребує підвищення надходження білків, для чого ідеально підходять страви з сублімованим мʼясом від сучасного українського бренду ЇDLO.
Чому білок настільки важливий:
- Фізичні навантаження під час тренувань або довгих піших переходів часто призводять до мікротравм мʼязів. Вживання сублімованого мʼяса допомагає швидко відновити та зміцнити тканини.
- Зростання мʼязової маси. Білок, що міститься у мʼясі, стимулює синтез власних білкових з’єднань, завдяки чому мʼязи швидко набирають обсягу,
- Забезпечення енергії. Під час інтенсивних навантажень організм використовує білки, як джерело сил, особливо якщо запаси вуглеводів вичерпані. Це надважливо для туристів, які долають багато кілометрів пішки.
- Підтримка імунітету. Білки беруть участь у створенні антитіл та інших компонентів імунної системи, завдяки чому організм легко долає інфекції та стрес, що є частим супутником довготривалих переходів та інтенсивних тренувань.
Особливості харчування у похідних умовах
Страви з сублімованим мʼясом найбільш актуальні для людей, що люблять довгі подорожі. Щоб забезпечити гарне самопочуття та енергійність, обираючи продукти варто зважати на наступні критерії:
- Компактність та зручність пакування, адже пакет з сублімованою стравою водночас виконує роль посуду.
- Довгий термін зберігання. Туристи часто купують харчування великими партіями, які залишаються до наступного сезону.
- Склад. Важливо, щоб у стравах був дотриманий баланс білків, вуглеводів та жирів.
Важливо! При вживанні білків необхідно дотримуватися питного режиму, щоб забезпечити повноцінне засвоєння корисних речовин.
Різновиди сублімованого мʼяса
У стравах, що виробляються сучасними брендами та містять сублімовані продукти, частіше за все використовуються наступні види мʼяса.
Курка
Переваги курятини:
- Низька калорійність.
- Легкість.
- Високий склад білка (20-23 грам на 10 грамів продукту).
- Легке засвоювання.
- Чудовий смак.
Ідеальний вибір для користувачів, що слідкують за вагою, спортсменів, мандрівників, підлітків та малечі.
Яловичина
Переваги мʼяса:
- Велика кількість заліза та цинку. Продукт рекомендується до вживання людям зі зниженим гемоглобіном.
- Висока споживча цінність (25-27 грамів білка на 100 грамів яловичини).
- Повільне визволення білків, що забезпечує ситість на протязі довгого часу.
- Глибокий характерний смак.
Свинина
Особливості продукту:
- Великий вміст вітамінів B1, B3 и B6, які дозволяють підтримувати нормальне функціонування нервової системи та якісний енергообмін.
- Мʼякість текстури навіть після сублімації.
- Довге відчуття ситості завдяки калорійності та вмісту жирів.
Страви зі сублімованою свининою — це відмінний варіант для мандрівників в різних умовах, а також при енерговитратних переходах.
Індичка
Переваги мʼяса:
- Низький вміст жирів, що має значення для людей, що слідкують за фігурою й рівнем холестерину, а також осіб, що дотримуються принципів правильного харчування
- Наявність триптофану — амінокислоти, що покращує настрій та якість сну.
- Делікатність — індичка добре засвоюються навіть чутливою системою травлення.
Загальні особливості сублімованого мʼяса:
- Довгий термін зберігання без втрати смаку, поживних якостей та зовнішнього виду.
- Невеликий обʼєм та вага пакунків.
- Швидкість приготування: при додаванні окропу продукт збільшується до нормальних розмірів за лічені хвилини.
- Повноцінний смак та аромат.
Страви з сублімованим мʼясом — це зручно, смачно і сучасно, адже продукти можна вживати у будь-яких умовах. Виробники натуральної їжі швидкого приготування пропонують безліч варіантів, від класики до фʼюжн та екзотичних поєднань. Кожний різновид мʼяса, що використовується у складі страв, має власні переваги та особливості, а різноманіття асортименту дозволяє обрати меню, що до вподоби саме вам.