Французька випічка — це, на думку більшості, щось омріяне і недосяжне. Багет з хрумкою скоринкою та ніжний всередині чи невагомий круасан, який тане в роті, — все це ти можеш зробити на своїй кухні. Потрібно тільки трошки терпіння і часу.
Маємо для тебе перевірені поради, щоб будь-який рецепт за посиланням https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/franczuzka/ вдався якнайкраще. Бери «Львівські дріжджі», якісне борошно та гарний настрій, щоб порадувати себе і своїх близьких вишуканими стравами.
Завжди май план
Чи берешся ти за кекс, бріош чи багет, завжди май чіткий план дій. Випічка не любить експромтів, бо результат може бути таким же непередбачуваним. Найпростіший спосіб контролювати всі процеси — це прочитати рецепт та подумки приготувати його. Маєш візуальне сприйняття? Пропиши всі етапи для себе.
Також радимо тобі заздалегідь відважити складники, розкласти їх по мисочках і мати все під рукою. Весь процес випікання піде набагато швидше, і ти на 99% менше ризикуєш забути сіль або розпушувач.
Підготовка включає і звільнення простору:
- в холодильнику, щоб остудити тісто чи масло;
- на столі, щоб простіше було розкатати пласт до потрібного розміру та товщини;
- в духовці, щоб поставити форми на потрібну висоту.
Пам’ятай, що організованість — запорука твоєї ефективності.
Точність — це ключ до успіху
Французька випічка вимагає точності, тому слід чітко дотримуватися пропорцій, ваги, етапів, температур та рекомендацій по часу. Не нехтуй просіюванням борошна, підігрівом рідини, змащуванням і вимішуванням тіста. Твої найкращі друзі в приготуванні — ваги, термометр і годинник.
Опанування технік
Кожен складний процес — це етапи та техніки. Тож варто почати з них. У французькій випічці використовується замішування, згортання, збивання та багато інших прийомів. Кожен з них — це запорука ніжної, легкої та повітряної випічки.
Практика — шлях до досконалості
Французька випічка — це не те що можна опанувати за один раз. Час, практика та терпіння — твої помічники. Пропонуємо тобі почати з багетів. Вони смакують до тостів на сніданок, перших страв на обід, до святкового столу та на перекус.
Для приготування тобі знадобиться:
- пшеничне борошно вищого ґатунку — 250 г;
- сухі «Львівські дріжджі» — 6 г;
- вода — 150 мл;
- рослинна рафінована олія — 30 мл;
- цукор — 30 г;
- сіль — 5 г.
До просіяного борошна додай дріжджі, сіль, цукор і воду. Заміси м’яке еластичне тісто і в самому кінці додай до нього олію. Накрий масу рушником та залиш в теплому місці на 30 хвилин.
Коли тісто збільшиться в розмірах, присип поверхню для розкатки борошном і виклади на неї всю масу. Розділи на 3 рівні частини, сформуй кульки, дай їм «відпочити» 10 хвилин та сформуй багети. Для кожного з них треба зробити місце з бортиками з пергаменту, щоб зберегти форму кожного виробу під час випікання. Дай хлібу остаточно підійти ще 50 хвилин і зроби косі надрізи по всій довжині. За бажанням можеш змастити їх яйцем та посипати кунжутом. Випікай їх при температурі 220°C протягом 15 хвилин. З кожним наступним разом все буде виходити простіше й зрозуміліше. Тож вдягай фартух, бери перевірені продукти та берися до справи!